Kolme toivomusta

27.05.2022

Vielä toivon, toivon kuitenkin..
Tuntuu että kaikki toivo on menetetty. Vaikka kuinka olen toivonut, unelmoinut ja haaveillut... en saa sitä, mitä haluan. Onko toiveeni mahdoton? Miksi minä en voi saada mitä haluan? Onko niin ettei minun kuulu onnistua, saavuttaa tavoitteita ja haaveita. Olenko epäonnistunut? 

Onko sinullakin välillä tunne, että et saavuta mitä haluat? Pikkuhiljaa sitä vain tyytyy tähän ihan kivaan elämään. Jos kuitenkin saisin elää päivän niin kuin haluaisin, jos minulla olisi nuo 3 toivetta.. mitkä ne olisivat? Mieleen nousee useita toiveita ja kun laitan niitä järjestykseen en saa kiinni, mikä olisi se, minkä haluaisin ensin. Haluaisinko herätä sun sylistä vielä kerran? Haluaisinko herätä lottovoittajana? Vai, että olisin elämäni kunnossa.. toisaalta haluaisinko elää vain täysillä ilman mitään esteitä tielläni. 
Jos olisikin vain yksi toive. Mikäs se olisi? 

Minulle se olisi onnellinen elämä! Mitä tuo sitten tarkoittaa? Se voisi tarkoittaa vapautta, matkustelua, taloudellista asemaa, jossa ei ole tarvetta kurkistaa tilin saldoa.. Tämäkö onnellinen elämä... ei, ei sekään tunnu oikealta tieltä. Voisinko vain elää tavallista elämää, koti, perhe ja työ? Kun näitäkin alkaa laittamaan puntariin, niin mikä olisi tärkeintä.. vain kolme toivomusta? Siis saisit kolme toivomusta.. mitä toivot?

Jos heräisinkin huomenna siihen, että kaikki 3 toivettani olisi toteutunut, niin olisinko onnellinen silloin? Olisiko kaikki helpompaa? Entä sitten kun olen unohtanut toivoa jotain, mikä iskeekin vasten kasvojani.
En pääse irti tästä ajatuksesta, täydellinen päivä, täydellinen aamu ja täydellinen elämä..

Jokaisen elämä on täydellinen, kaikkine puutteineen. On olemassa vaikeuksia ja on olemassa asioita, joista olisi vain oltava kiitollinen. Kuinka me muistaisimme nämä, kun koittaa se aamu, että olen väsynyt kaikkeen, väsynyt elämään.. Näitä päiviä tulee ja menee meidän jokaisen elämään. Toisille enemmän ja toisille vähemmän. On vain jaksettava luottaa siihen, että juuri minun kuuluu elää tätä minun omaa elämää. On uskottava siihen, että kukaan toinen ei voi auttaa tai muuttaa sinun elämää.
Voin itse muuttaa asioiden suuntaa, voin itse tehdä päätöksiä, mikä on juuri tänään minulle tärkeintä. Kukaan toinen ei sitä tule sinulle kertomaan, eikä tekemään päätöksiä puolestasi, eikä varsinkaan elämään elämääsi puolestasi. 

Herätään siis huomenna aamulla siihen ajatukseen, että meillä on noita toiveita lukematon määrä, ei vain kolme. Voit toivoa ja uskoa johonkin niin paljon, että saat sen toteutettua ja kun olet saanut tuon toiveen toteen, kiitä ja toivo lisää. Tämä pankki on ehtymätön, kaikki toiveesi ovat mahdollisia.

Mitä voisin tehdä jotta saisin...? Miten minun täytyy aloittaa? Mikä minua oikeastaan estää? Pohdi kysymyksiä toiveesi kohdalla ja totea, että minä uskallan ja minä voin.
Eletään siis täyttä elämää, meidän jokaisena päivänä. Ainutlaatuista elämää, niin rakasta ja niin omaa.

Kaikki on mahdollista ja minä olen tukenasi ja apunasi toiveiden toteuttamiseen.